Onda ilicitana R4G
Escucha en Directo
104.4 FM

Últimas Noticias

En tus RSS

Tres pel·lícules en valencià arriben esta setmana a Elx

Durant el dijous i divendres es projectaran a la Universitat Miguel Hernandez també al ACPV Casal-Elx: ‘La chaqueta metálica’, ‘Chris el suís’ i ‘La Mort de Guillem’

El Vicerectorat de Cultura de la Universitat Miguel Hernández (UMH)
d’Elx, amb la col·laboració del grau en Comunicació Audiovisual, ha organitzar la projecció de la pel·lícula La chaqueta metálica, dins del Cicle Bàsics de Cinema. L’activitat tindrà lloc demà dijous, 29 d’octubre, a les 12:00 hores, a la Sala de Graus de l’edifici Arenals del campus d’Elx. La pel·lícula es projectarà en VO subtitulada per afavorir l’assistència de persones amb disminució auditiva. A més, dijous 29 a les 19:30h es gaudirà de la pel.lícula animada “Chris el suís” de la directora Anja Kofmel (Suissa) al Casal. Y, el divendres 30 d’Octubre a les 19:00h donarà lloc la projecció de la pel.lícula “La Mort de Guillem” del director Carlos Marqués-Marcet on acudrirà també el productor Pepe Andreu.

Sinopsi de ‘La chaqueta metálica’

Se centra en un grup de reclutes que es prepara en Parris Island, centre d’entrenament de la marina nord-americana. Allà hi ha el sergent Hartman, dur i implacable, l’única missió en la vida és endurir el cos i l’ànima dels novells, perquè puguen defensar-se de l’enemic. Però no tots els joves estan preparats per suportar els seus mètodes.

Sinopsi de ‘Chris el suís’

Quan la guerra de Iugoslàvia va esclatar, joves de tot Europa hi van anar, entre ells, un periodista suís anomenat Christian Wütenberg. A principis del gener de 1992 van trobar el seu cos sense vida prop de Vukovar (Croàcia) uniformat com un mercenari. 

 Segons l’autòpsia que se li va practicar, va morir estrangulat. De fet, unes setmanes abans en Chris s’havia convertit en membre del PIV (Primer Batalló de Voluntaris Internacionals), un grup paramilitar que va ser fundat per Eduardo Rózsa-Flores, “Chico”, que s’encarregava de “netejar” la població sèrbia en les àrees frontereres. 

Sinopsi de ‘La mort del Guillem’

L’11 d’abril de 1993 Guillem Agulló, un noi de divuit anys, antifeixista i nacionalista, és assassinat d’una punyalada al cor per un grup d’extrema dreta. Destrossats, Guillem i Carme, els seus pares, lluitaran perquè no es tergiversi la mort del seu fill, perquè no la considerin una mera baralla entre bandes i es converteixi en una icona de violència feixista. El camí, ple d’entrebancs, amenaces i guerra bruta mediàtica, estarà a punt d’ensorrar la família.

L’entrada per a ‘La chaqueta metálica’ és lliure, limitada a l’aforament de la sala, i cal inscriure’s prèviament enviant un correu a cultura@umh.es. Per assitir gratis a ‘Chris el suís’ i/o ‘La mort del Guillem’ s’ha de inscriure al email d’ACPV Casal d’ACPV elx@acpv.cat.

Leave a comment

A %d blogueros les gusta esto: